Net1.se/foretag

KUNDCASE

M2M löste Dotwares nätverksproblem  

Webbyrån Dotware levererar digitala skyltsystem till bland annat skolor, företag och konferensanläggningar under varumärket Displaykungen. Skärmarna bidrar främst till att effektivisera kommunikationen, bland annat genom att avlasta receptioner och andra medarbetare. 

Det var när det Västeråsbaserade företaget skulle implementera sitt skyltsystem på en av stadens skolor som problemen uppstod. Affärsidén som grundar sig i att skärmarna ska kunna uppdateras i realtid kräver en stabil nätverksuppkoppling, och det skulle visa sig vara lättare sagt än gjort.

– Västerås stad är väldigt restriktiv när det kommer till vilken hårdvara som får anslutas till det interna nätet och vi som extern leverantör beviljades inte tillträde, förklarar Fredrik Andersson, affärsområdeschef för MyDisplay på Dotware.

För att kunna driva informationsskärmarna behövde Dotware använda hitta en M2M-lösning. Genom att använda routrar och M2M-abonnemang från olika leverantörer försökte man uppfylla kundernas behov, men dessvärre utan större framgång. Routrarna kopplades ständigt ner, och Dotware var tvungna att skicka ut tekniker för att starta om dem. Något som kostade både pengar och kundnöjdhet.

– De ständiga problemen var både kostsamt för oss, men även ett irritationsmoment för våra kunder. Och som leverantör var det vårt ansvar att lösa problemen för att behålla kunden, berättar Fredrik Andersson.

Utmaning att hitta rätt M2M-uppkoppling


Utan tidigare erfarenhet av M2M-lösningar hade Dotware svårt att hitta rätt uppkoppling till sina kunder.

– Utmaningen för oss var att vi inte visste vad vi letade efter när vi inte kunde använda Västerås stads nätverk. Vi började googla, men till och med det är svårt utan rätt terminologi. Allt var nytt för oss, berättar Fredrik Andersson.

Efter många turer med flera operatörer blev Dotware till slut introducerade för Net1 som kunde leverera en tjänst som motsvarade Dotwares och Västerås stads behov.

M2M med fast IP löste problemen


En M2M-uppkoppling med fast IP och routrar med extern antenn skulle visa sig bli lösningen för Dotwares nätverksutmaningar, och många av de störningar man tidigare utsattes för är nu reducerade. I dag har Dotware cirka 160 kunder bara i Västerås-området som använder Net1s routrar för att koppla upp informationsskärmarna mot.

– Med Net1s abonnemang fungerar våra uppkopplingar mycket bättre och vi kan fortsätta erbjuda fler kunder stabila och effektiva produkter, berättar Fredrik Andersson.

Idag kan elever och anställda på skolan i Västerås stad enkelt ta del av information som uppdateras kontinuerligt genom skärmarna, vilket sparar dem både viktig tid och pengar.

Läs mer Dotwares produkter på www.mydisplay.tv

Se filmen om hur Dotware använder Net1’s nät här

 

Text: Kim Schwerin
2016-09-14

Dela artikeln

Kontakt

Har du en fråga eller vill veta mer om vårt erbjudande? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Fler artiklar…
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för tips, inspiration och nyheter om det senaste inom företagskommunikation.

Välj rätt M2M-uppkoppling

GRATIS GUIDE - Sex frågor du bör ställa dig innan du väljer M2M-uppkoppling till ditt företag.

Kontakt

Har du en fråga eller vill veta mer om vårt erbjudande? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.