Net1.se/foretag

KUNDCASE

Mälarenergi väljer Net1:s managerade säkerhetslösning för att koppla upp sina vattenkraftstationer

Mälarenergi levererar el till omkring 150 000 invånare i Mälardalen. Vid två av deras kraftstationer som kopplades upp via satellit uppstod kommunikationsproblem och uppkopplingen till stationerna uteblev. Med managerat mobilt VPN från Net1 löstes inte bara uppkopplingsproblemen – det blev även billigare, lättare att installera, snabbare och säkert.

Problemet med uppkopplingen bestod i att det inte var fri sikt mellan parabol och satellit och uppkopplingen uteblev därför helt och hållet. Patrik Nääv Holmstedt arbetar med drift och underhåll inom Mälarenergi och ansvarar för kommunikationssystemet:

När Net1 presenterade sina lösningar insåg vi snabbt att det rörde sig om väldigt enkla installationer. Här fanns inte problematiken med fri sikt eller millimeterjusteringar av antennerna. Redan där blev jag väldigt intresserad och tänkte direkt att det här kan vi spara både tid och pengar på.


Även ifråga om hårdvaran var priserna fördelaktiga i jämförelse med den befintliga lösningen. Ulf Andersson är chefsansvarig för vattenkraft inom Mälarenergi:

Det rör sig om ungefär tio procent av det vi betalar för hårdvaran vid satellituppkoppling.


I nuläget utgör Net1 uppkopplingar omkring 20 procent av den totala nätleveransen för Mälarenergis kraftstationer. Planen är att fortsätta koppla upp flera stationer med Net1.

För oss är detta ett viktigt samarbete inom kommunikationssäkerhet – ett område vi har starkt fokus på idag. Vi är stolta över att bli valda som leverantör av våra specifika säkerhetslösningar för Mälarenergis infrastruktur.
– Linus Jönsson, VD på Net1.

Text: Kim Schwerin
2018-03-06

Dela artikeln

Fler artiklar…
Net1 - En stark partner

En trygg datauppkoppling där vi tar ansvar över helheten.

Fler filmer
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för tips, inspiration och nyheter om det senaste inom företagskommunikation.

Välj rätt M2M-uppkoppling

GRATIS GUIDE - Sex frågor du bör ställa dig innan du väljer M2M-uppkoppling till ditt företag.

Kontakt

Har du en fråga eller vill veta mer om vårt erbjudande? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Beställ M2M nu!

M2M-uppkoppling med obegränsad data för 99kr/mån utan bindningstid.

KÖP NU