Net1.se/foretag

KUNDCASE

Nacka Energi väljer Net1:s säkerhetslösning för att säkerställa oavbruten datakommunikation med elstationerna

Nacka Energi är elnätsbolaget i Nacka med infrastruktur för att de ska kunna leverera el till sina kunder. Deras infrastruktur består idag av ett antal stora elstationer och ett antal mindre, men tillväxtplanerna för nya stationer växer ikapp med Nacka kommuns expandering.

Som en följd av de stora byggarbeten som pågår i Nacka Kommun ökar riskerna för störningar och avbrott i datakommunikationen med elstationerna. För att undvika dessa avbrott använder sig Nacka Energi av dubbla internetanslutningar, varav den ena är Net1:s M2M-uppkoppling. Ibland fungerar Net1 som primär uppkoppling, ibland som redundant beroende på vilken som har bäst förbindelse för ögonblicket. Med Net1:s övervakningstjänster får nu Nacka Energi även omedelbart besked om någonting är fel och kan därmed åtgärda problemen snabbare och minimera avbrottstiden.

– Med den stabila miljö på 450 MHz-bandet, som även är försäkrat med dieselaggregat via Teracoms infrastruktur, kan vi fortsätta bedriva vår elmätning och bevakning, oavsett om exempelvis ett längre strömavbrott inträffar. Net1 är den enda operatören vi har hittat som löser det problemet, menar Ola Heed, IT-ansvarig på Nacka Energi.

– Vi är otroligt glada att vårt nät och våra specifika M2M-lösningar utgör en viktig byggsten för Nacka Energis infrastruktur. Net1 erbjuder ovanligt stor tillgänglighet i fråga om både säkerhet och kapacitet.
Vi använder oss av unik teknik, den bästa täckningen och den mest omfattande reservkraftslösningen och därför passar våra lösningar energibranschens infrastruktur perfekt, säger Linus Jönsson, vd på Net1.

Samarbetet med Nacka Energi är ett resultat av Net1:s satsning inom Maskin-till-Maskin (M2M) och omfattar både paketerade abonnemang, hårdvara och mer specifika M2M-tjänster. 450 MHz-bandets unika täcknings- och inomhustäckningsegenskaper gör Net1 till en ledande M2M-utmanare och en stark partner.

Text: Kim Schwerin

Dela artikeln

Fler artiklar…
Net1 - En stark partner

En trygg datauppkoppling där vi tar ansvar över helheten.

Fler filmer
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för tips, inspiration och nyheter om det senaste inom företagskommunikation.

Välj rätt M2M-uppkoppling

GRATIS GUIDE - Sex frågor du bör ställa dig innan du väljer M2M-uppkoppling till ditt företag.

Kontakt

Har du en fråga eller vill veta mer om vårt erbjudande? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Beställ M2M nu!

M2M-uppkoppling med obegränsad data för 99kr/mån utan bindningstid.

KÖP NU