Net1.se/foretag

ARTIKLAR

Net1 tar ledarpinnen i 4G-test

Induo Wireless testar 4G-nät för M2M.


Vi är mycket stolta över att få äga ledarpinnen, säger Linus Jönsson, VD på Net1. Under våren 2016 gjorde InDuo Wireless flera olika tester för att utse det bästa 4G-nätet för M2M. De gjorde hastighetstest, både inomhus och utomhus. Tittade på täckning och tillgänglighet och jämförde totalerbjudande och pris. Fem olika nät var med i Induos test, AddSecure, Net1, Tele2, Telenor, Telia och Tre. Induo säger att de generellt är mycket imponerade över den jämna och konsekventa hastigheten och tillgänglighet näten erbjudit under alla tester.

Stockholm har inte en perfekt täckning


När det gäller täckning så är Induos slutsats att om du vet täckningen i förväg kan du välja mellan flera operatörer. Men vet du inte täckningen i förväg är Net1 det säkraste kortet. Sett till jämnast hastighet över hela landet är Net1 operatören du skall titta på. Induo var bara i Stockholms län vid samtliga mättillfällen. Men säger att om de hade valt att bege sig någon kilometer till bort från en av testplatser så saknas 4G-täckning från några av aktörerna och tydliggör att det finns i Stockholms län områden med dålig täckning och att det bara Net1 kan leverera 4G täckning i hela Stockholmsområdet.

Induo rekommenderar att har applikationen höga krav på tillgänglighet då är det bra att satsa på en operatör som har bra dieselbackuper, som har bra yttäckning och som kan uppvisa en bra track-record i form av tillgänglighet.

Läs hela InDuo Wireless test här…

Text: Kim Schwerin

Dela artikeln

Fler artiklar…
Net1 - En stark partner

En trygg datauppkoppling där vi tar ansvar över helheten.

Fler filmer
Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för tips, inspiration och nyheter om det senaste inom företagskommunikation.

Välj rätt M2M-uppkoppling

GRATIS GUIDE - Sex frågor du bör ställa dig innan du väljer M2M-uppkoppling till ditt företag.

Kontakt

Har du en fråga eller vill veta mer om vårt erbjudande? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Beställ M2M nu!

M2M-uppkoppling med obegränsad data för 99kr/mån utan bindningstid.

KÖP NU